lørdag 28. februar 2009

Helt Bånd

Jeg har vel ikke tenkt meg inn i politikken, men jeg må si noe om Oslo kommunes forslag om å innføre helårs båndtvang i Oslo. Du kan signere oppropet her. Jeg har overhode ikke noe ønske om at hundene skal ha "forkjørsrett", men jeg mener at det heller mot dyreplageri å ikke kunne la hundene leke og utfolde seg, så lenge de ikke er til sjenanse for andre. Det er mange som har engasjert seg i denne saken, og det er viktig at vi alle nå protesterer høylytt på denne nye forskriften i Oslo kommune. De aller fleste hundeeiere er skikkelige mennesker. Selv om noen få personer ikke er ansvarlige, er det å gå altfor langt å innføre så altomfattende regler. Når alle får unngjelde for noe noen få gjør, minner det om kollektiv avstraffelse som i et sivilt samfunn burde vært passé. Norsk kennelklubbs linker til avisinnlegg finner du her.

Det finnes regelverk i dag som regulerer hundehold og hvor det er mulig å aksjonere mot uansvarlige hundeiere og det er fult mulig å bøtlegge eiere som ikke har kontroll på hunden eller slipper hunden nær andre som ikke ønsker det. Så hvorfor kan man ikke håndheve det regelverket man har i dag? I stede vil man forringe livskvalitetet til nær 40.000 hunder med ansvarlige eiere i Oslo sentrum på grunn av noen uansvarlige hundeeiere.

Foto Privat

Om Oslo kummune får gjennomslag for forskriften vil dette være en kriminell handling!

Jeg forstår og respekterer at andre ikke er så begeistret for hund. Jeg lar hunden min gå løs, men jeg setter den også i bånd på enklte strekninger når vi møter folk jeg ser er litt engstlig - av restpekt, ikke fordi hunden min vil ta kontakt med dem. Man jeg kan ikke akseptere å bli stemplet som kriminell når jeg slipper hunden min løs i parken kl 23 om kvelden, når det bare er hunder der. Jeg kan ikke akseptere å bli sett på som kriminell når hunden min får utfolde seg i sitt rette element; leke, løpe og glede seg uten å forstyrre eller plage noen. Jeg kan ikke akseptere å bli sett på som kriminell når jeg ønsker å sosialisere hunden min så den kan bli avslappet og rolig, og ikke agressiv, blant andre hunder og mennesker. Jeg kan ikke akseptere å bli sett på som kriminell fordi jeg ønsker å gi hunden min et godt liv.

Matmor Nina

2 kommentarer:

  1. Hei! Dette var en kjempekjekk blogg! Jeg er veeeldig schnauzerfan, så denne kommer jeg absolutt til å følge med på videre!!!

    SvarSlett
  2. Nå er det matmor Monica som må komme med et lite innlegg - er SÅ enig med deg! Vi kan ikke straffe alle hunder for at noen eiere ikke har kontroll på hundene sine! Stå på ! :)

    SvarSlett