onsdag 18. februar 2009

Salt i såret

Nå er det kjempemye snø i Oslo, og jeg skjønner at det er vanskelig for folk og fe å komme frem, men jeg lurer allikevel på om det er nødvendig med alt dette saltet man strør på veiene. For det første så virker det ikke etter hensikten av to årsaker: det er for kald og for mye snø, så resultatet er ikke at snøen forsvinner, den blir bare løs og vanskeligere for både biler, mennesker og dyr å komme frem.

Men det værste er at det skjer noe med dette saltet i potene til en liten hund når det er så kaldt. For det første så omdanner snøen seg til skikkelig knallharde isklumper som skjærer inn i potene, og det er skikkelig vondt - så vondt at jeg ikke klarer å gå før matmor har plukket de ut - noe som er særdeles vanskelig. For det andre kan en liten hudepote være litt sprukket og det kjempevondt å få salt i de sprekkene. Og selv om vi vasker saltet av med en gang vi er inne, må det slikkes og vaskes ganske lenge etterpå, noe som selvfølgelig gjør potene mine enda ømmere.
Og til sist må det jo nevnes at store mengder med salting ikke er spesielt godt for naturen heller.
Så når ingen har glede av det, kanskje vi skal salte litt mindre?
foto privat

Saltet og ryddet vei på Torshov

1 kommentar:

  1. Jeg er enig i dette, det er ikke godt å få de klumpene under labbene. Jeg bruker litt vaseling under labbene til Snoopy, da fester ikke snøen seg og så er det mye billigere enn potesalve fra dyrebutikken som gjør akkurat samme nytten.

    SvarSlett