søndag 17. januar 2010

Myten om bylivet

I dag er det nøyaktig ett år siden denne bloggen ble opprettet. Og det har vært kjempemorsomt! Litt overrasket selv over at det aldri ser ut til å gå tomt for ting å skrive om, men det tyder jo på at vi har et aktivt liv. Og nettopp det er bakgrunnen for at vi startet å blogge. Vi opplevde stadig at mange, spesielt de som bor på landet (sorry, men sånn er det) var veldig negative til hundehold i byen. Det var mange meninger om asfalt og små leiligheter og lite luft, og det var jo til tider både irriterende og sårende. Og da ble de viktig å dokumentere et rikt hundeliv i byen - for her er det topp å være!
Myten om et hundeliv i byen - her under Sinsenkrysset

Jeg får minst 3, gjerne flere turer hver dag - jeg er ute i naturen 2-3 timer om dagen, slippes ikke bare ut i hagen..... Vi bor rett ved siden av Akerelva, et fantastisk grøntområde hvor vi kan gå i timesvis. Vi er i Marka, både på lange helgeturer og på kvelden. Jeg går stort sett aldri med bånd, trenger ikke det. Jeg har masse venner som jeg treffer hver dag til tur og lek. Det er nesten ingen slosskamper for de fleste hundene her er vant til å gå løs og hilse på andre og omgås. Jeg har mange barnepiker, så jeg er ikke så mye alene (selv om jeg er blitt veldig flinkt til det nå). Jeg er kjempeflink på kafebesøk og elsker å kjøre trikk og buss. Jeg er ikke så redd for ting og heller ikke så sint på andre hunder.
Konklusjonen er at jeg har det fint og lever godt her. Jeg håper at alle der ute som leser denne ser at by og hund er en fantastisk kombinasjon. Jeg håper at jeg har knust myten om at hundehold i byen ikke er bra. Jeg håper at mange hunder kan få gleden av å kunne bo i by

5 kommentarer:

 1. Det er veldig deilig å bo i byen. Så mange å hilse på og leke med. Og alltid noe å finne på. Kjeder meg aldri jeg, selv ikke når menneskeapene er dølle. For da kan jeg sitte i vinduet og øve meg på posering mens jeg ser på de som tråkker forbi. Ikke det, jeg liker å dra på landet og, for da kan jeg løpe litt mer fritt uten å skremme noen. Av en eller annen grunn syns folk jeg er litt skummel når jeg kommer løpende for å hilse.....

  SvarSlett
 2. Hunder kan ha det like fint på landet som i byen, alt avhengig av hvem de bor sammen med! Og i ditt tilfelle er det ingen tvil, Ronja - matmor tar veldig godt vare på deg!

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med jubileum! Håper det blir mange år til med hundeblogging, for jeg synes det er veldig gøy å følge med på hva du skriver!
  Og at hunder ikke trives i byen motbeviser du jo lett! Det ser ut som om du har det helt optimalt sammen med matmor i Oslo! Forøvrig kjenner jeg en hund som flyttet fra Oslo til en mindre drabantby, og han har blitt agressiv mot andre hunder, fordi han ikke treffer så mange andre hunder lenger, og de han treffer, er sinte mot ham... Så nei, storby og masse sosialisering er bra!

  SvarSlett
 4. Grattis, stå på med bloggingen Ronja ;-) Tror det avhenger mere av de du bor hos, enn om du bor i byen eller på landet jeg... Men du bør kanskje være litt mere veloppdragen om du skal tusle rundt på Karl Johan en lørdag, enn om du rusler langs landevegen, hihi ;-)

  SvarSlett