onsdag 28. april 2010

På jobb

Jeg har sett at det er flere som skriver om hvor fint det å være med de tobeinte på jobb. Gleden var derfor stor da jeg også skulle få bli med. Og utgangspunktet var ganske bra siden matmor skulle jobbe på Dyresjappa. Det er liksom butikken min. Der er jeg innom ganske ofte, og de har hauger med mat og godis. Jeg så det for meg litt som kongen på haugen og gledet meg til å styre hele sjappa. Men neida - hva skjer?
foto privat
dronninga på (mat)haugen - sånn jeg trodde det skulle bli ....
Det ble helt anneledes enn jeg hadde tenkt altså. I og med at det er så mye hunder innom, fikk jeg ikke en gang være i butikken. Jeg ble plassert i bur på bakrommet ved siden av de to værste kjøterne på Torshov: Alba og Hector. De har det bare i kjeften altså, for jeg bjeffet tilbake jeg - og det var de ikke vant med, så det ble ganske stille ja! Men der er STORE altså!
Anyway - der satt jeg da, innestengt hele dagen i en eim av godtelukter og kunne høre at matmor koste med andre hunder på den andre siden av vegge. Nei, jobb er oppskrytt spør du meg.

torsdag 22. april 2010

På sykkeltur

I dag har matmor fått fram sykkelen sin. Jeg er ganske vant til sykler altså, for de er det mange av langs Akerselva. Og de kommer veldig fort og jeg er blitt lært opp til å passe meg for de. De kan vist være veldig farlige om de skulle kjøre på meg. Jeg visste ikke at matmor hadde sånn farlig doning jeg. Så i dag var det ut på vår første treningstur. Matmor gikk ved siden av sykkelen og så festet hun meg på den andre siden og så skulle jeg gå pent ved siden av. HALLO! Det var skikkelig vanskelig!
foto privat
Sykkeltrening
For det føsrste skulle jeg nå plutselig gå helt innpå denne sykkelen som jeg er lært opp til å holde meg unna. Så skulle jeg gå på høyreside og "på fot", men "på fot" er på venstresiden av matmor, og nå var hun plutselig på den andre siden. Og så var det ikke lov å stoppe å lukte og snuse og tisse, men man skal holde et jevnt tempo. Og oppi det hele så er jeg på topp av løpetidene min - matmor kaller meg bare tåkeheimen om dagen - så det er LITT vanskelig å konsentrere seg. Jeg dro og halte og stoppet og snuste og virret både til høyre og venstre, så man kan vel si at jeg strøyk på den kjøreeksamenen .......

søndag 18. april 2010

YO!

Jeg har vært på musikkvideoinnspilling ..... YO! Her en morgentur i Torshovparken var det rigget opp med masse folk. Matmor er skikkelig dårlig på kjendiser da, så jeg aner jo ikke hvem det var som lagde musikkvideo. I tillegg er hun skikkelig sjenert, så hun turte ikke gå helt innpå heller, så det er ikke så veldig tydelig bilde heller. Men kjenner jeg igjen videoen på TV eller noe sånn, så skal jeg komme tilbake med hvem det er.
foto privat
på videoinnspilling
Som sagt var dette på en morgentur. Det var skikkelig spennende at det skjedde noe da, så jeg ville ikke hjem - ville bare snuse rund der de var. Har jo litt er faring med at det kan vanke både godis og kos når det er mange mennesker rundt, men neida - ikke denne gangen. Det var bare høy musikk, masse damer som danset, menn som hang i kurver høyt i luften og masse biler og folk. Og alle var bare opptatt med seg selv og hovedpersongutta i videoen. Neste gang må det bli jeg som lager video - sånn at alle får fokus på meg mener jeg..... YO!

torsdag 15. april 2010

På shopping

I går fikk jeg min første tur på IKEA. Jeg har vært på parkeringsplassen et par ganger, men dette var første jeg fikk være med inn. Nå er det egentlig slik at det ikke er lov til å ta med hunder inn, men matmor puttet meg i handlevogna på utsiden og gikk inn med bestemte skritt og "du kan bare prøve å nekte meg å ta med hunden min inn-blikket" og rullet meg inn. Og blikket virket, ingen sa noe som helst! Matmor kan være ganske tøff ja!
foto privat
Fin utsikt i flott kjerre
Og handlevogna er jo perfekt kjøretøy for meg. Jeg har litt trening med sånne handlevogner så jeg satte meg bare helt i front og tittet på alle de spennede manneskene og varene vi kjører forbi. Og kurven er så stor at det er plass til både meg og litt handling. Og det var mange som måtte innom og gi meg en klapp og kos, og det elsker jeg! Av og til er det fint å være liten og allergivennlig hund - får være med på mer da!

tirsdag 13. april 2010

Sommerforberedelser

Helgen har vært preget av sommerforberedelser. Jeg har verdens fineste veranda, men tregulvet må fikses. Det var skikkelig skummelt! Først kom Terje, naboen, og "stjal" gulvene mine. Det var skikklig skummelt, så først gjemte jeg meg på stua, men jeg må jo være med også da, så jeg jagde ham ned trappene til slutt. Vel nede i bakgården satte matmor igang. Først spylig med høytrykkspyler. Høytrykkspyler er SKIKKELIG skummelt! Og så brukte de rensemiddel som jeg ikke en gang fikk lukte på fordi det var farlig - det er lett å la være når det lukter godt og det renner rundt i hele bakgården min! Nei - det er ikke det. Og så var det høytrykk igjen - hjeeeeeelp
foto privat
Vasking av verandagulv
Og dagen etter var det oljing av gulvene. Like kjedelig det, spør du meg. Jeg syntes den kosten var morsom jeg da, men neida. Jeg måtte sitte helt stille leeeeeenge å bare se på - over en time altså! Og så fint vær det var - ville heller vært på tur jeg da altså! Man nå er de bært på plass igjen og gulvene på utsiktsplassen min er skinnenede rene - så det endte godt til slutt. Gleder meg til å ligge å sove i solsteiken på skinnende rent gulv!

torsdag 8. april 2010

Kokkekurs

Jeg har vært på kokkekurs. I påsken var vi igjen invitert til Hvaler, og nå var det vår og fint vær. Som kjent blir jo jeg fostret opp på tørrfor, og det settes begrensninger på godisen også (NEI, jeg er IKKE tykk, bare litt frodig!!!!) Og jeg har egentlig vært ganske tilfreds med situasjonen ..... i all min uvitenhet! Helt til Øystein viste frem kokkekunstene sine på verandaen i solen.Han lagde tørket lever!!!???!!!! Say no more! Jeg satt helt stille og fulgte med på hele prosessen.
foto privat
På kokkekurs
Først ble den kuttet opp og stekt litt i panna. Så satt til tørking i stekovnen noen timer før det til slutt ble hengt til tørk på vinden. Du kan bare tenke deg hvor deilig det luktet. Og så fikk vi smaksprøver. JAMMY! Så nå håper jeg at matmor fulgte like godt med på fremgangsmåten som meg. Og jeg ser nå fram mot et litt mer variert kosthold ;)

torsdag 1. april 2010

PÅSKEFERIE!

Det er påskeferie. HURRA! Alle menneskene synes det er så fint, men jeg ser ikke helt forskjellen jeg. Man jeg har skjønt at det det litt tradisjon med den første utepilsen i påsken - og den hadde matmor gledet seg til. Men med det været vi har nå, er det nok bra at vi tjuvstartet litt på denne øldrikkinga på Torshovdilten.
foto privat
ølhund
For her er det regn regn og regn. Så vi blir hjemme. Greit nok det, det er bedre på sofaen. Og jeg trøster matmor med at nå går vi mot lysere tider og det kommer til å bli mange muligheter senere i sommer .....