lørdag 31. oktober 2009

Halloween

Da er det igjen en sånn dag som kan forrvirre den klokeste av oss. Halloween. Hva er det nå det dreier seg om? Nå går alle å ringer på hos alle, og det blir jo travelt nok det for en liten vakthund. Men så er det dette med trick or treat. Direkte oversatt triks eller godis. ELLER??? hva er det for noe tull? I min verden må man jo gjøre triks for å få godis - det vil si FØRST triks SÅ godis. Og så skal de plutselig innføre en dag hvor man gjør triks om man IKKE får godis. Snakk om å sette alt på hodet, og da bare for en dag.
foto privat
Trick or treat
Hadde jo vært mye mer praktisk om vi kunne være litt konsekvent her da. Helt umulig for en liten stakkar å holde orden på dette. De menneskene lager mye rare regler spør du meg!

tirsdag 27. oktober 2009

Vinduskarmen

Det har vært en del blogging og snakk om vinduskarmen i det siste, så da er det vel min tur da. Kan jo ikke være dårligere jeg! Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget vinduskarmen. Men det er slik at om jeg krabber opp i sofaen og går over armlenet så kommer jeg meg opp i vinduskarmen helt på egen hånd. Her kan jeg sitte og følge med på alt som skjer nede på gata. Genialt, særlig nå når det begynner å bli litt kaldt å sitte ute på verandaen
foto privat
Full oversikt
Etterhvert er jeg også blitt ganske konfortabel her i karmen. Selv om jeg har falt ned mellom veggen og sofaen et par ganger og blitt reddet av matmor, føler jeg det veldig trygt her altså. Og når sola står på varmer det såååååå godt.
foto privat
Solslikker
Så på tross av alle sengene rundt i hele huset, har jeg fått nytt favorittsted å sove. DEILIG!

søndag 25. oktober 2009

Nytt antrekk

Nå har jeg begynt å forberede vintersesongen, og kjøpte meg ny kåpe i går. Den er bare såååååå rosa og søt! Det var nemlig salg på Petshop Girls - favorittbutikken min, og da er det bare å slå til. Kåpa kan brukes begge veier, hel rosa, eller rutete. Jeg foretrekker rutete, blir liksom ikke så sukkersøt den. Og poseringen har jeg lært på TV hvor alle kjendisene snur ryggen til fotografen og snur hodet sånn rundt med trutmunn. Trutmunn gidder jeg ikke, for det synes ikke gjennom barten uansett.
foto privat
Sukkersøt

Og for å være litt alvorlig. Det er faktisk sånn at jeg må ha klær på når det blir kaldt, særlig etter at pelsen min er nappet ned. Og jeg tror ikke matmor hadde kjøp denne om det ikke var at den var på salg. Jeg så hun hadde litt latter i øynene når jeg prøvde, men jeg velger helt å overse det. Det er nemlig litt hyggelig for meg å kunne pynte meg litt også, ikke bare sånne kjedelige dekken. Og gensere har jeg jo så mye av. Så nå er jeg klar til snø og fine selskap.

fredag 23. oktober 2009

I 100

Dette er da mitt innlegg nummer 100! (og da må du "se" for deg en fanfare når du leser det!) Når vi startet å blogge hadde vi aldri trodd at det skulle bli så mange innlegg. Som "jubileumsinnlegg" tenkte jeg at jeg skulle ta utfordingen fra Leo om å fortelle 10 ting du (trolig) ikke vet om meg:
foto privat

Dette viste du ikke om meg:

1) Egentlig heter jeg Ulva.

2) Jeg er en sprek hund og er ute minst to timer hver dag - men den første timen er veldig motvillig. Morgenen ønsker jeg nemlig å tilbringe i sengen, ikke ute.

3) "Fetteren" min er et lite marsvin boende på Toten, og vi er (faktisk) veldig gode venner.

4) Vi er 4 søstre, og den ene søsteren min heter Molly og bor rett borti gata her. Og jeg har bare truffet henne den gangen vi gikk på valpekurs. Lurer på om hun har det bra.

5) Jeg elsker å sitte ute på verandaen å se på fyrverkeri. Jeg er ikke redd smellene i det hele tatt.

6) Jeg har en egen CD samling med musikk som er berolgende for hunder (og litt for menneskene).

7) Jeg elsker kokt torsk og kokte grønnsaker. Det kunne jeg spise hele tiden. Og så liker jeg ananas, epler og appelsiner ..... og agurk og tomat. Men chilli syntes jeg var litt strekt.

8) Jeg har flytevest som ikke er brukt, for vi har ikke båt. Men det er sikkert kjekt å ha da jeg er litt redd vann.

9)Jeg har egen kløv, og elsker å gå tur med den og skikkelig jobbe. Da blir jeg både fokusert og stolt.

10) Jeg er bare glad når jeg skal til dyrlegen. Selv om de både setter sprøyter og har lagt meg i skumle apperater, er de bare snille altså

Det er sikkert andre ting som jeg kunne fortelle om også, men det får bli et blogginnlegg ...... vi skal jo til 200 også

onsdag 21. oktober 2009

God markedsføring

Nå har jeg skjønt dette med god markedsføring. Selv om jeg har en del faste lesere her, er det blogger med flere tilhengere enn meg. Men så lenge budskapet er bra så er ikke jeg så opptatt av å komme på disse topplistene altså. Heller ikke tjene penger på annonser eller andre ting. Her er det kun en ting som gjelder, og det er hvordan godisbehovet mitt blir dekket. Rett og slett og rett fra leveren! Som kjent hadde jeg bursdag forrige uke, og innlegget sekretæren skrev er jeg OK fornøyd med, resultatet derimot er STRÅLENDE!
foto privat
Bursdagsgave

Her på mandag ringte plutselig naboen over gata, Britt, som hadde lest bloggen min. Og tenk, hun hadde vært på Dyresjappa og kjøpt bursdagspresang til meg! Et helt syltetøyglass med lever og tørket kylling! Og hun fikk kaffe og jeg fikk spise mer godterier enn på en lørdag. HURRA! Og hadde ikke jeg annonsert bursdagen min hadde jeg måtte vært uten. Tusen takk Britt, for at du leser bloggen min!

mandag 19. oktober 2009

Mandag mårra blues

OK da, så er jeg skikkelig lat om morgene. Men det er jo ikke noe som er bedre enne å ligge leeeeenge å strekke seg etter at klokka har ringt. I dag var en sånn lat dag. Vi var jo veldig mye ute i helga, så det må jo være lov å dra seg litt på mandags morgenen da eller? I dag var standard prosedyre, matmor opp og dusjer og steller og spiser frokost. Jeg blir liggende godt under dyna. Det er jo bare så varmt, lunt og deilig. Gidder ikke stå opp for litt stusslig tørrfor jeg da, uansett hvor mye matmor lokker!
foto privat
Deeeeeilig

Og jeg syntes det var ganske irriterende og lite nødvendig å bli dratt opp fra disse deilige dynene for en liten luftetur. Den kan vel drøye litt til? Hva er den derre "jobben" som er så himla viktig å rekke da?

søndag 18. oktober 2009

Badesesongen er over

Nå er badesesongen definitivt over. Ikke at jeg vil merke så stor forskjell på det, da jeg knapt har vært "uti" i hele sommer, men for noen har det jo litt betydning. Som Leo for eksempel. Men nå begynner det å bli for kaldt altså, selv for tøffe hardhauser. I dag var vi på inspeksjonsrunde til fontenen i Torshovparkn, og ja, den var helt tom. Ikke noe mer bading her i år får vi vite.
foto privat
Leo og meg på fonteneinspeksjon
Men vi skal vist ikke fortvile. I følge de tobeinte skal det være like morsom å "bade" i alt løvet som ligger på bakken. Men jeg vet ikke jeg. Ruller meg jo på bakken hele året jeg da, så det blir jo bare som normalt. Hverken mer eller mindre gøy spør du meg!

lørdag 17. oktober 2009

Vakthund

Jeg er en skikkelig vakthund. Det er ingen som kommer inn her uten at de kommer forbi meg nei! Og når du er så flink til å passe på, blir det ganske hektisk når du bor i blokk. For her er det maaaaaange som går ut og inn, og jeg må jo opp og lytte ved døra da, om de skal hit eller til andre. Det er en fulldagsjobb bare det. Enda verre er det når vi er hos "besteforeldrene" mine. De har nemlig mange dører, så der kan folk komme inn flere steder. Heldigvis er det ikke så mye trafikk der som her da. Å være vakthund er en veldig viktig oppgave. Naboene over gata derimot har bare to katter, de er ikke til mye hjelp.
foto privat

Overvåking av politiarbeid

De hadde nemlig innbrudd på fredag. Politiet kom og greier, og jeg hadde orksterplass fra kjøkkenvinduet. Ble sittende nesten en time jeg og lærte masse om tekninsk etterforskning. Veldig interessant altså! Tyvene hadde klatret opp et stilas som var satt opp, knuste verandadørene til begge leilighetene, midt på dagen og gikk inn. Frekke tyver! Og de dumme kattene gjorde ingen ting altså. De skulle bare prøvd seg her! GRRRRRRRRRR.

mandag 12. oktober 2009

Hurra for meg!

I dag har jeg bursdag. Er blitt 3 år gitt og må vel ansees som voksen nå. Heldigvis betyr ikke det like mye ansvar som når tobeinte blir voksne. Jeg kan fortsatt gjøre litt som jeg vil, og bra er det. Det har ikke skjedd så mye på dagen, men vi måtte selvfølgelig innom Dyresjappa en tur. Og der fikk jeg bursdagsgave. Pakket inn og greier.
foto privat
Gratulerer til meg

Men den innpakningen fikk jeg av ganske fort altså, og inni var det strupe. JAMMY! Så hittil har det vært toppers bursdag!

søndag 11. oktober 2009

Det snør det snør .....

..... tiddeli bom, for det er det det gjør, tiddeli bom ..... matmor var så fornøyd da hun så det lå et tynt, hvitt teppe over hele plenen i dag tidlig. Og med stor entusiasme skodde hun på seg og tok meg med ut. Og bare fordi jeg syntes det var gøy å base i snøen i fjor, hadde hun store forventninger om at jeg skulle synes dette var gøy i år også. NOT!
foto privat
Jeg går IKKE ut dit!
Uff, dette er jo både kaldt og vått! Og når alternativet er å ligge inne på et mykt, varmt fang og få masse kos, så er valget ganske enkelt spør du meg. Så i dag har jeg hatt 5 meter med luftetur, sytes det var nok jeg. Og så er planen at jeg skal holde meg leeeenge så jeg slipper å gå ut igjen på en stund!

lørdag 10. oktober 2009

Husarrest

Vi tilbringer helgen hos "bestemor" og "bestefar". Deilig og fritt det, og de har stooooor hage jeg kan løpe i, nesten så mye jeg vil. I dag har vi jobbet en del i hagen - alt skal ordnes til vinteren nå. Og jeg fikk selvfølgelig være med. HURRA! Det var gøy altså. Men så er det dette med å følge med da, ikke min strekeste side da må jeg jo innrømme. Og når de tobeinte er veldig opptatt med å bære inn møbler og sånn, og det ikke er noe gjerde rundt eiendommen, får jeg være med så lenge jeg følger med. Men så mister jeg konsentrasjonen for et lite øyeblikk. det er jo så mye lyder og lukter, og dermed er det gjort. Aller privilerier er inndratt og jeg satt i husarrest.
foto privat
Satt i husarrest (det er bilde av meg her altså, du må bare flytte hodet litt i forskjellig vinkler så lyset faller riktig, så finner du meg)

Så mens de andre har det kjempefint ute, så sitter jeg her i vinduet da og synes synd på meg selv. Jeg vil ut igjen jeg. Skal love å følge med nå altså!

mandag 5. oktober 2009

Refleksjoner

Jeg er så heldig å bo i verdens beste land i følge FN. Og det har de nok rett i. Nå er det en del av disse tingene som måles som jeg ikke er så opptatt av så lenge jeg får nok mat, kos og godis, men når man tenker etter har nok vi hundene i Norge det også i snitt bedre enn hunder i andre land. De fleste av oss blir tatt veldig godt vare på. Ta for eksempel søndagen min.
foto privat

Refleksjoner på Frysja

Vi startet med en deilig strekk i menneskesengen, før vi hadde en liten tur før deilig frokost. Etterpå skodde matmor på seg og vi dro på tur - hele dagen. Først tok vi bussen opp til Frysja. Jeg elsker å kjøre buss - så bare det er jo helt toppers. Så gikk vi en laaang tur langs akerselva i det fine være. Jeg løper løs og treffer på masse hyggelige hunder. Vi fortsetter helt ned til Petshopgirls, det er nemlig hundekafè på søndag. Og der er det flere hunder å hilse og leke med. Og matmor kjøper verdens beste hundekjeks til meg. YAMMY! Etter noen timer rusler vi hjem, og så er det bare kos på sofaen resten av kvelden. Ikke alle hunder som har det så bra rundt om i verden. Tenk å ha en matmor som har tid til å bruke en hel søndag bare på meg. Jeg er heldig som bor i verdens beste land.

fredag 2. oktober 2009

På shopping

Det er en del butikker jeg faktisk er nektet i - jeg er svartelistet på grunn av at jeg er hund og derfor uhygienisk. Har du hørt på makan! Men det er i alle fall en butikk jeg er velkommen inn i, og det er Dyresjappa. Her er vi ganske ofte, og Silje er kjempeflink med deilige smaksprøver også. Klager ikke på det jeg får servert altså! Missforstå meg rett. Men jeg synes det er litt digg å bare å gå snuse rund på egenhånd.
foto privat

Kan vi kjøpe et sånn tyggebein?

Jeg har funnet favorittavdelingen. Tyggebienavdelingen er satt opp i akkurat passe høyde. Her er det bein i alle størrelser, fasonger og smaker, og det lukter SÅ godt altså! Men jeg blir litt sur når jeg ikke fikk lov til å kjøpe den største her. Matmor pleier ikke å være gjerrig når vi er på shopping, men denne fikk jeg ikke gitt. Var noe med at jeg kom til å veldig vondt i magen eller noe sånn.....