søndag 27. september 2009

RIP Spinoza

I dag er en skikkelig trist dag. Lørdag ble Spinoza påkjørt av en bil, og det viste seg at ryggen var knekt. Spinoza var en av mine beste venner, og i dag er han plutselig ikke her mer. Han var ung, kjekk og snill og vi har hatt masse hyggelige stunder i Torshovparken. Jeg har skrevet om oss før også her. Min siste hilsen til Spinoza er dette bilde. Viser så bra hvor fint vi hadde det det i parken
foto privat

Gode dager med Spinoza

lørdag 26. september 2009

Kurshelg

I dag har vi hatt 7 timer i skogen. Matmor har nemlig fått det for seg at jeg har så god snute at jeg skal lære å finne kantareller. Kenzo var også med på kurset, og totalt var vi 9 hunder. Noen av dem begynte veldig bra. Jeg brukte nok litt tid på å komme igang. Skjønte dessverre ikke helt poenget med en gang jeg da. Det bør være ganske interessant for at jeg skal like sånne aktiviteter altså.
foto privat

Grunntrening

foto privat

Kenzo var kjempeflink også

Men på slutten på av dagen fikk jeg virkelig dreis på det! Når jeg først skjønte poenget ble det faktisk veldig morsomt. Klarte ikke å holde halen i ro når jeg skulle ut å søke, og fant alle kantarellene på slutten. Etter en lang dag i skogen er det rett ut i senga resten av kvelden. Må hvile meg til i morgen - da er det kurs igjen - JIPPI!

torsdag 24. september 2009

Serieavslutning

Jeg har aldri helt skjønt dette med at ball skal være så morsomt. og er jo enda mer forvirret etter denne ettermiddagen. Matmor kaster jo av og til pinne og noen ganger ball når vi er ute, men jeg gidder ikke å hente de greiene altså. Synes hun kan plukke opp tingene hun kaster selv jeg. Har jo aldri likt å løpe og hoppe og sprette rundt nemlig. Men jeg var ikke klar over at dette var noe de tobeinte også drev med uten hunder. Jeg har nemlig vært på min første fotballkamp. "Fetteren" min spilte siste kamp for sesongen i dag. Og nå var reglene plutselig helt endret. Nå fikk jeg IKKE løpe etter ballene. Hallo! Bestem deg sier nå jeg!
foto privat
Dette skjønner jeg ikke poenget med!
Men det var egentlig like kjedelig som når matmor kaster ball i parken. Var mer interessert i å følge med på alle menenskene jeg da - fotballkamp var kjedelig!

onsdag 23. september 2009

Ut på egen hånd

Da er jeg endelig ferdig for denne gang. Nå tar jeg det litt roligere med disse guttegreiene. Av en eller annen grunn er det ikke så interessant lenger. Nå er det helt andre ting som gjelder: mat, godis og tur - i hvilken rekkefølge du vil. Jeg syntes jo de siste to ukene har vært litt håpløse. Det er nemlig ikke noe gøy å gå i bånd. Ingen liker vel å være bundet fast og bli fortalt hvor man skal gå og ikke gå 24/7 eller? Hallo! Jeg har da mine behov jeg også! Jeg trenger friheten min!
foto privat

Endelig litt frihet!

Og så viser det seg at med en gang jeg begynner å oppfører meg litt anstendig, så slipper matmor meg løs. Hvem hadde trodd det? Så i dag har jeg (endelig!!) gått fritt igjen - på en lang god tur langs akerselva. Så deilig!

tirsdag 22. september 2009

Ikeakatalogen har kommet

Her om dagen kom endelig Ikeakatalogen. Er nok mest interessant for de tobeinte der, men da jeg kom i parken hadde Leo fått tak i den. Joda, det kan jo være for at han bare er veldg glad i å bære ting, eller kanskje kom med den fordi han ville vi skulle kjøpe litt nye møbler - Ikea har jo også fått en del ting til hund nå.
foto privat
Sjekk ut de nye kule hundemøblene da!

lørdag 19. september 2009

Til å spise opp

I disse dager må det nesten bli litt følelsesladde innlegg med mye manneprat. Men det er jo min blogg, og her kan jeg skrive om hva jeg vil, så da blir det sånn.
Som nevt tidligere så er jeg kankje litt i overkant intressert i det motsatte kjønn for tiden. Men det har oppstått et lite problem. Matmor synes det er helt greit, men litt frustrerende for meg: Det er utrolig mange kastererte hannhunder der ute. Og de har jeg liksom ikke brukt for, for å si det sånn .....
foto privat

Pelo synes jeg er til å spises opp

Lykkelig var derfor jeg når vi traff på Pelo i parken. Han er en skikkelig mann, og stor og blank og fin i pelsen, Og ikke minst: Han er skikkelig intressert. Vi ble holdt i ganske stramme bånd begge to, og det er jo frustrerende, men litt kroppskontakt ble det! JIPPI! Og jeg tror Pelo syntes jeg var så søt at han nesten kunne spist meg opp!

torsdag 17. september 2009

Ukonsentrert

Uff, nå er det mye surr i hodet mitt om dagen altså. Jeg kan nok skylde litt på at jeg er en skikkelig hormonbombe nå, men det plager meg jo litt at jeg glemmer de viktige oppgavene jeg har som sjef i bakgården, hund OG kattehater.
I dag fikk jeg være med på dugnad i bakgården. Morro det altså, selv om matmor ikke tok sjansen på å la meg gå fritt på grunn av denne løpetiden, og satte på meg en line. Og hun har jo rett, jeg er jo helt i tåkeheimen og må nok passes litt på.
foto privat

Litt ukonsentrert

Jeg er jo kjent for å jage enhver katt jeg ser om jeg får muligheten. Og så går jeg så og si løst, men er så opptatt av alle luktene som er øverst i bakgården - det bor nemlig et par kjekke gutter der oppe. Og rett ved siden av meg sitter det en katt. Og jeg lukter og snuser men ser ikke katten før noen tobeinte til slutt gjør meg oppmerksom på situasjonen. Joda, jeg fikk jaget katten opp i treet altså, men det er jo helt håpløst å være så treig på avtrekkeren. Må nok skjerpe meg litt nå.

mandag 14. september 2009

Fengslet

Jeg er satt i fengsel. Det er kanskje ikke så dramatisk da, men det føles virkelig slik. Jeg kjeder meg i alle fall nesten til døde, og her jeg ligger! Det har seg slik at jeg har fått løpetid. Du vet, da får man denne rare følelsen i hele kroppen og det liksom kiler litt i magen. Vi er ute innimellom altså, men det er litt anneledes regler nå. For det første må jeg gå i bånd, stramt bånd. Turene våre er mye kortere også - ikke i meter men i tid da, i og med at vi nesten ikke hilser på noen. Ikke er det noe samling med de andre hundene for å løpe og leke fritt i parken heller. Vi går ikke turer i parken på de vanlige tidene heller - ifølge matmor er det for at vi ikke skal erte opp hannhundene. HALLO! Det vil jeg! Og når vi treffer på en kjekk kar får jeg ikke lov til å hilse. Dette er litt krise!
foto privat

Her ligger jeg og kjeder meg

Og når vi førstes er ute så har jeg ikke tid til å gjøre det jeg skal, må jo lukte og snuse og markere jeg da. Og når vi er hjemme igjen vil jeg ut igjen med en gang - det er jo der det skjer, finnes ikke en eneste hannhund her. Så da piper jeg litt og legger meg ved døra da, men slippes jeg ut? Neida, her må jeg ligge. Kjedelig!

søndag 13. september 2009

Kosestund

Her om dagen ble vi invitert på middag hos Hanne og Gine. Det var kjempehyggelig! Jeg har savnet alle jentene siden de flyttet i juni, så det var sååååå koselig å treffe dem igjen. Og så kom Stine også, så da var vi nesten komplett gjeng, Gine lagde deilig kylling, men jeg fikk ikke smake noe bortsett fra ett par biter som datt ned fra kjøkkenbenken. Ingen trodde matmor så det .... men det gjorde hun! Og etterpå var det kos i sofaen. Jeg la meg skikkelig til rette i fanget til Stine og hun koser sååååååå godt på magen min.
foto privat
Ganske salig i blikket her
Så jeg ble liggende helt stille nesten hele kvelden, og ville nesten ikke gå hjem! Og jeg må si at det er ikke ofte jeg er fornøyd når jeg ikke får mat og sånn, men kos er også veldig bra!

onsdag 9. september 2009

AU - AU - AU!

Dagen i dag ble ikke så bra. Den begynte veldig bra altså. Fikk strekke meg lenge før frokosten ble servert. Og solen skinner i dag, og det er jo sååååå deilig. Og så kom Victoria og hentet meg til tur i dag og det er jo så gøy! Og så når matmor kommer hjem (tidlig - HURRA!!!) gikk vi en tur i parken, og da skjedde det:
foto privat

Mange skumle kryp i gresset!

Plutselig tråkker jeg på en veps, og den stikker meg langt inn under poten. Det gjorde SKIKKELIG vondt! Jeg skrek ikka altså, for jeg er jo ikke en pinglehund! Men jeg klarte ikke å gå på beinet, så jeg haltet rundt på 3 bein da. Og jeg er glad jeg ikke er en Kongepuddel alikevel, for da hadde nok ikke matmor orket å bære meg hjem. Så nå ligger jeg her da og synes skikkelig synd på meg selv .....

tirsdag 8. september 2009

Hermegåsa

Jeg treffer jo stadig vekk på interessante både to og firbeinte, men etter at jeg har hilst pleier jeg stort sett å være ferdig med det. Av og til bruker jeg litt tid på å hilse, selvfølgelig, men når vi er på tur holder de med bare snuser litt og så gå videre. Joda, vi bruker mye tid sammen når vi henger i parken, men på tur trenger man liksom ikke løpe i hælene på hverandre hele tiden heller? Men så traff jeg på disse to i parken- og de likte jeg veldig godt! Så godt at jeg nesten har lyst til å bli kongepuddel selv .....
foto privat

Lang lang rekke

søndag 6. september 2009

Ut på nye eventyr

OK - det er sikkert mulig jeg ikke skal klage så veldig mye altså, men om sant skal sies så skal det litt til for å tilfredsstille meg: I dag har vi enda en dag med strålende sol, noe som betyr at vi kan ta oss god tid på lufteturene. Det er søndag, som betyr at det sjeldent er noe på programmet, som gir full fokus på meg. I tillegg dro vi på tur til Frognerparken i dag - Leo og meg. Masse nytt å se og masse nytt å lukte og masse annet spennende for oss firbeinte. Vi fikk løpe litt fritt, Leo fikk badet i fontenen (den var mye dypere enn den i Torshovparken, og det tror jeg nok kom som en liten overraskelse på ham .....) og vi fikk leke og snuse. Som i himmelrike tenker vel du?
foto privat
På tur i Frognerparken

Men hva skjer? Da drar de oss inn på en utekafe, og de tobeinte synes at det er så fint at man har lov til å ha med hund. Og så bestiller de mat som tar en evighet. Og selv om vi fikk vann var det ganske kjedelig å bare ligge under bordet. Det var jo en svær dam med ender rett nedenfor. Det hadde vært saker det! Og får vi smake av maten? Neida! Og jeg må jo få lov til å klage litt når ikke hele verden dreier seg om meg, eller?

lørdag 5. september 2009

Modelloppdrag

I dag har jeg vært fotomodell. Matmor har investert i ny linse til kameraet, og dette måtte jo testes. Og da er det jo helt naturlig at jeg blir booket til oppdraget. (selvskreven!) Ikke visste vel jeg at det da innebar å løpe opp og ned en bakke i Torshovparken på matmors kommando. Jeg fikk ikke en gang lov til å løpe hvor jeg selv ville - HALLO! Ikke kunne bestemme hvor jeg skal løpe selv??!! Men jeg ble litt mer medgjørlig når det kom litt godis opp av lomma da.
foto privat
Slitsomt å være fotomodell

Og litt morro var det, selv om jeg håper at det ikke blir noen vane - hun får ta bilder som ikke er regissert heretter. Det er ganske vanskelig å se noe som helst med skjegget foran hele ansiktet, men løpe er jo gøy. Og når man får betalt i verdens beste godis så er jo jeg fornøyd!

torsdag 3. september 2009

Vervenbukta

I går puttet vi store og små to- og firbeinte i en stooooor bil og kjørte til Vervenbukta. Jeg kan bare ikke skjønne at vi ikke er blitt tatt med dit før! Det var jo verdens fineste sted! Det var fine stier, mange hunder og et helt virrvarr av nye lukter av hundrevis av hunder jeg aldri har møtt. Tenk så spennende! Så der ruslet og snuste vi rundt da, med skog og svaberg og hav og solnedgang. Og ikke noe regn.
foto privat

Leo er mest opptatt av utsikten

Dette må jeg si var en toppers tur. Etterpå var det inn i bilen igjen, og de tobeinte ble litt skuffet da vi kom frem til neste mål, og de ikke fikk noe de kaller softis. Jeg tror softis er veeeeldig godt, selv om jeg aldri har smakt. Lurer på om jeg får smake om matmor en gang får tak i en sånn?

onsdag 2. september 2009

Vedlikeholdsetaten

Da er fontenen tett igjen da. Aner ikke hvor mange ganger det har skjedd i år da, men det har jo vært mye regn. De tobeinte har klaget en del på vedlikeholdet i Torshovparken i år. Det er mulig det er et problem altså, men jeg er nok egentlig ikke så opptatt av det jeg helt personlig. Fontenen derimot, er jeg litt opptatt av at er trygg - sånn at man ser hvor kanten er så man unngår å plupe utti, eller rett og slett slippe å bli søkk våt på beina når man bare skal drikke en liten tår.
foto privat
Kontroll om det gjøres skikkelig arbeid.

Så når de endelig kom for å rydde opp i dette vannproblemet, måtte jeg jo sjekke at det ble gjort skikkelig arbeid. Hjalp ikke til så mye altså, jeg passer best som kontrollør.