søndag 29. mars 2009

Hyttetur i Hemsedal

I helgen har jeg vært på hyttetur i Hemsedal. Det var ingen andre hunder med, så det ble ikke så mye løp og lek, men jeg hadde med meg 4 jenter så det ble masse kos. Men det er kjempedeilig med en stille og rolig helg altså. Vi reiset opp på fredag, og det snødde skikkelig tidlig på dagen. Og jeg fikk masse ros for at jeg var så snill i bilen. 4 timer i bur uten å mase og pipe fortjener faktisk litt ekstra oppmerksomhet! Lørdag ble bedre, men som du kan se på bildet, var det ikke knallblå himmel på lørdag. Men ut på tur var vi uansett. Og det var så masse nye, spennende lukter alle steder. Ifølge matmor skulle jeg være litt interessert i musesporene vi fant (jeg er egentlig rottejeger), men det var ikke så spennede. Ryper derimot synes jeg er spennende - kanskje jeg er blitt påvirket av Selda? Og vi fant også harespor og andre vi ikke vet hva var. Mange rare lukter jeg ikke har kjent før. Så selv om vi ikke gikk langt tok jo turene litt tid for det var MYE å lukte på.
foto privat
På tur i Hemsedal
Jeg fikk en del turer, men ikke så alt for lange. Helt grei det. Jeg fikk nemlig en yndlingsplass på kjøkkenet. Det var vinduer fra gulv til tak midt i solsteiken. Her kunne jeg ligge på gulvet og ha full kontroll utenfor mens solen varmet. Deilig! Og hele kvelden på fang eller i sofaen - hva mer kan en hund ønske seg?
foto privat

Kos i vårsola

Søndagen fikk vi også fantastisk vær med skyfri himmel og helt vindstille. Fire fang å velge på i solveggen, det er luksus det. Det var helt OK å reise på hyttetur med bare mennesker også. Gjør det gjerne igjen!

mandag 23. mars 2009

Lunchdate med Leo

Endelig er våren kommet til Oslo! Det er så deilig å være ute, jeg kunne vært ute hele dagen! Og da er det ikke så morsomt å ha en matmor som er sengeliggende og bare vil være inne. Jeg får bare små lufteturer rundt kvartalet - ikke spesielt gøy! Men i dag ble vi invitert med Sissel og Leo på lunch i parken. Det er strålende sol og bra tempratur - herlig.
foto privat

Hei Leo - interessert i en tur i parken?

Nå er også så mye av snøen borte så det er mulig å komme frem også. Og så er det så hyggelig å være sammen men Leo. Jeg trives kjempegodt sammen med ham. Så mens menneskene koser seg med brødskiver med brunost og te, utforsker Leo og jeg alle de nye luktene som kommer frem etter hvert som snøen smelter.

foto privat

Sissel hadde med godbiter til oss også!

Og så viser det seg at Sissel også har med godbiter til hundene! JIPPI! Det var skikkelig godt. Jeg tok Leo sine også........ Det var en fin tur med Sissel og Leo i dag.

onsdag 18. mars 2009

På kafè

Nå er endelig våren kommet! Det har mange fordeler. Noen av dem er jo åpenbare, men for meg er det i alle fall en stor fordel. Hele vinteren må jeg være hjemme når matmor skal treffe venninner på kaffe. Poenget er at vi hunder ikke får være med inn der det serveres mat, helt idiotisk spør du meg, men sånn er nå reglene. Og selv om matmor er ganske grei, har jeg fått klar beskjed om at hun ikke sitter ute og fryser på vintere. Så jeg må da være hjemme alene (noe jeg absolutt ikke trives med), mens matmor er ute å koser seg. Men nå er det endelig vår!
foto privat

Første kaffekoppen i år. Deilig!

Så i dag var det ut på tur i det fine, milde solskinnet. Først en liten luftetur (alltid) før vi satte oss på trikken ned til Grünerløkka hvor vi traff AL på kafè. Og det var stas! Og jeg fikk trasset meg opp på et fang. O lykke. To deilige varme fang å sitte på i over en time. Jeg kunne bytte på, men det er tryggest på fanget til matmor, så jeg satt mest der. Det er så deilig å sitte i solvarmen og se på alt som skjer. Nyte våren og selskapet. Jeg liker å gå på kafè. Jeg liker våren!

mandag 16. mars 2009

Harry-tur

Søndag dro vi en hel gjeng på Harry-tur til Sverige. Dette er min første utenlandstur så egentlig skulle jo dette være litt spesielt. Men nå skjønner jeg kanskje hvorfor de kaller det Harry-tur, for det er jo absolutt ikke noe kult med å reise på shopping til EU, det er bare Harry.
foto privat
Meg utenfor Nordby - gankse harry.

Vi stappet 4 tobeinte og 2 firbeinte i bilen og la i vei til det store utland. Ettersom det for en gangs skyld bare var to hunder, og i tillegg de to minste i gjengen, fikk vi god plass bak i stasjonsvogna. Men Kenzo syntes ikke at det var så veldig morsomt bak gitteret, han ville nok heller vært foran med menneskene.
foto privat

Kenzo vil ikke være her....... Kenzo vil sitte foran.......

Men tilbake til turen. Først var det en ganske lang biltur. Og ja, det var masse myke tepper å sove på, og vi sov jo mye av turen, men det er jo faktisk mye annet som er morsommere! Kenzo og jeg fikk heller ikke være med på shoppingen, vi måtte sitte i bilen. Det gikk egentlig veldig fint. Det var fin tempratur og masse luft. Vi hadde også hvert vårt trygge lille bur og et kjempestort kjøttbein. Og det er tross alt mye bedre enn å måtte være hjemme alene hele dagen. Men en ting må jeg få si: Jeg var snill og grei på hele turen, og matmor fikk handlet masse greier, men hadde hun klart å kjøpe en liten ting til meg? Neida. Min første utenlandstur, jeg må bare kjede meg og vente, og jeg får ikke en liten pose med godis en gang? Uhørt!

foto privat

Menneskene fikk kjøpt ganske mye - og ikke en liten godbit til meg en gang? (Det vi spiser her har vi tatt med hjemmefra)

Men hjemoverturen ble jo veldig koselig. Menneskene hadde jo kjøpt så mye at vi dessverre (hi-hi) måtte ligge på fanget inne i bilen hele veien hjem. Det er så godt!

lørdag 14. mars 2009

Et fargerikt fellesskap

Jeg er blitt kjendis! I medlemsbladet for Schnauzer Bouvier klubben i januar er dette bildet kommet på trykk. Det er fra i sommer da vi var en gjeng på utstilling i Stavanger. En full bobil med hunder og mennesker. Var skikkelig slitsomt og skikkelig gøy! Det var en salig blanding, og alle 4 "schnauzerfargene" var representert på turen (noe som vist ikke er så vanlig). Men selv om alle kulører var samlet på ett brett, gikk det ganske bra. For alle er forskjellig, men bare utenpå..........
foto Oskar Ødegaard
Gode venner uansett farge: Sita, Elita, Nikita, meg
Bildet er tatt av onkel Oskar, min kjære venn og frisør.
Dvergschnauzer kommer i hvit, black/silver, salt/pepper og sort.

torsdag 12. mars 2009

Du må'kke komme her og komme her

Jeg vet ikke helt hva som gikk av meg i dag, i alle fall ble nå matmor litt bestyrtet. Jeg er normalt en litt beskjeden og forsiktig liten hund, men den siste tiden er jeg blitt ganske mye tøffere. I alle fall fått meg litt "attitude". Det vil si at for sikkerhetsskyld så bjeffer og knurrer jeg på alle hunder vi møter, om vi kjenner dem, om det er lekre hannhunder, om de er ukjente, store eller små. Begynte med dette for noen uker siden, til matmors fortvilelse, men for meg så er det bare en ting som gjelder: man må sette seg i respekt med en gang (når man egentlig er litt usikker).

Hunder er nå en ting, mennesker er jeg ikke redd, jeg bjeffer i alle fall ikke på dem, før i dag...... Så til min matmors betyrtelse satte jeg i gang med bjeffinga mot en mann vi traff på vei til parken, og han var vist kjendis og greier. Men kjære Øystein: jeg var ikke sint, bare litt føre var, som jeg pleier. Og budskapet mitt skulle allerede være godt kjent for deg: DU MÅ'KKE KOMME HER OG KOMME HER!

tirsdag 10. mars 2009

ÅÅÅÅÅÅSKAR

Jeg bare elsker Oscar! I dag hadde jeg virkelig en god start på dagen. Måtte selvfølgelig ligge å dra meg som en katt en stund først mens matmor var i dusjen - det er så deilig med en laaaaaang strekk. Så var det ut på tur. I dag ble det den korte turen - litt fordi vi hadde det litt travelt, og litt fordi jeg snart skal ut igjen på langtur. Vi traff lite kjente på turen også, så det så ut til å bli en kort tur. Men plutselig - der sto han!!!

OSCAR!!!!!

Jeg synes Oskar er den kjekkeste gutten av alle på Torshov! Jeg blir så glad, hopper og spretter og logrer, hjertet banker i opphisselsen. Jeg vil bare være sammen med Oscar!

Men Oscar er ikke så interessert, egentlig ikke så interessert i noen med mindre de har løpettid. Men det er det som gjør han til MANN. Han er bare så fin og jeg er så glad! Det var en god start på dagen. Et morgentreff med Oscar.

torsdag 5. mars 2009

Stuepike

I dag har jeg vært med å bytte sengetøy på senga. Det er noe av det morsomste jeg gjør. Og det er ganske mye arbeid, så jeg er sikker på at matmor er kjempefornøyd med at jeg hjelper til..... Det er skikkelig masse styr. Først skal alt rives av. Putevar, dynetrekk og laken - det er veldig vanskelig. Jeg klarer det jo ikke alene, men må si at matmor og jeg ikke er best på teamwork når det gjelder dette altså. Det blir masse kaos. Jeg synes det mest er gøy da, men matmor har en tendens til å bli litt grinete om prosjektet tar litt for lang tid.... tiden flyr når man har det gøy vet du ....

Men vi kom da i mål til slutt, og begge to var veldig fornøyd med resultatet!

foto privat
Kontroll av at putetrekket faktisk er tatt av puta

foto privat

Alt skittentøyet må inn i maskinen.

foto privat

FERDIG!! Litt usikker på hvilken side som er min her......