lørdag 28. februar 2009

Helt Bånd

Jeg har vel ikke tenkt meg inn i politikken, men jeg må si noe om Oslo kommunes forslag om å innføre helårs båndtvang i Oslo. Du kan signere oppropet her. Jeg har overhode ikke noe ønske om at hundene skal ha "forkjørsrett", men jeg mener at det heller mot dyreplageri å ikke kunne la hundene leke og utfolde seg, så lenge de ikke er til sjenanse for andre. Det er mange som har engasjert seg i denne saken, og det er viktig at vi alle nå protesterer høylytt på denne nye forskriften i Oslo kommune. De aller fleste hundeeiere er skikkelige mennesker. Selv om noen få personer ikke er ansvarlige, er det å gå altfor langt å innføre så altomfattende regler. Når alle får unngjelde for noe noen få gjør, minner det om kollektiv avstraffelse som i et sivilt samfunn burde vært passé. Norsk kennelklubbs linker til avisinnlegg finner du her.

Det finnes regelverk i dag som regulerer hundehold og hvor det er mulig å aksjonere mot uansvarlige hundeiere og det er fult mulig å bøtlegge eiere som ikke har kontroll på hunden eller slipper hunden nær andre som ikke ønsker det. Så hvorfor kan man ikke håndheve det regelverket man har i dag? I stede vil man forringe livskvalitetet til nær 40.000 hunder med ansvarlige eiere i Oslo sentrum på grunn av noen uansvarlige hundeeiere.

Foto Privat

Om Oslo kummune får gjennomslag for forskriften vil dette være en kriminell handling!

Jeg forstår og respekterer at andre ikke er så begeistret for hund. Jeg lar hunden min gå løs, men jeg setter den også i bånd på enklte strekninger når vi møter folk jeg ser er litt engstlig - av restpekt, ikke fordi hunden min vil ta kontakt med dem. Man jeg kan ikke akseptere å bli stemplet som kriminell når jeg slipper hunden min løs i parken kl 23 om kvelden, når det bare er hunder der. Jeg kan ikke akseptere å bli sett på som kriminell når hunden min får utfolde seg i sitt rette element; leke, løpe og glede seg uten å forstyrre eller plage noen. Jeg kan ikke akseptere å bli sett på som kriminell når jeg ønsker å sosialisere hunden min så den kan bli avslappet og rolig, og ikke agressiv, blant andre hunder og mennesker. Jeg kan ikke akseptere å bli sett på som kriminell fordi jeg ønsker å gi hunden min et godt liv.

Matmor Nina

torsdag 26. februar 2009

BITCH!

I dag ble jeg angrepet av en skikkelig BITCH! Her er jeg ute på tur, blid og fornøyd og har mer enn nok med meg og mitt, og plutselig sitter det en skikkelig sint BITCH i nakken på meg. Og det måtte selvfølgelig være en Jack med løpetid. Jeg skjønner heller ikke hva det er med Jacks - alle de tispene vi kjenner er skikkelig BITCH - gutta derimot er selvfølgelig veldig greie. Jeg er blitt angrepet 3 ganger, og alle ganger av samme rase. BITCH! Nå gikk jo alt bra, ikke så mye blod og sånn, men jeg skjønner ikke hvorfor de skal være sånn? Men jeg må rose eieren. Hun hadde den sinte hunden i bånd, og fikk den inn igjen veldig fort, og hun var veldig oppmerksom - så det er takket være henne at det ikke ble noen skader denne gangen - som det ble sist..... Men jeg skønner ikke - hvorfor må de være så BITCH?

fredag 20. februar 2009

Gutta på Tur

I dag traff vi på Kino og Pelo i parken, og ble invitert med på tur opp i Torshovdalen, og det sa vi jo selvfølgelig ja til. Disse to unge hannene er halvsøsken som er vokst opp sammen, og bare 8 dager i forskjell. Så som man skjønner kan gutta bli ganske volsomme i leken av og til. Men det er ikke tvil om at disse hundene trives ute i nysnøen.
foto privat

Kino og Pelo i fri lek i snøen øverst i Torshovdalen

Jeg har egentlig alltid vært litt forsiktig når jeg har truffet disse gutta, det er liksom så volsomt. Men så er det jo slik da, at når man blir litt kjent så blir man også litt tryggere på hvarandre. Så etter hvert våget jeg meg litt med da, selv om jeg ikke har lange nok ben til å løpe i den dype snøen. Og så viser det seg at gutter er som gutter flest. Mest opptatt av seg og sitt, av å leke og lekesloss. Så skulle jeg få noe oppmerksomhet måtte jeg nok ta tak i det selv. Og vi jenter er som vi er, vi vil jo ha litt oppmerksomhet.

foto privat

Hei gutter, kan jeg få være med å leke jeg også?

Og etter en liten runde i dalen har vi løpt og lekt fra oss og retter snuten hjem. Litt slitne etter både lek og opplevelser og klare for kveldsmat og en god varm seng.

foto privat

Pelo, Ronja og Kino på vei hjem etter en deilig tur i Torshovdalen.

Så gutter: Tusen takk fror en hyggelig tur. Alltid hyggelig å finne nye bekjentskaper.

Foto Privat

Vakre gutter: Kino og Pelo i snøen

onsdag 18. februar 2009

Salt i såret

Nå er det kjempemye snø i Oslo, og jeg skjønner at det er vanskelig for folk og fe å komme frem, men jeg lurer allikevel på om det er nødvendig med alt dette saltet man strør på veiene. For det første så virker det ikke etter hensikten av to årsaker: det er for kald og for mye snø, så resultatet er ikke at snøen forsvinner, den blir bare løs og vanskeligere for både biler, mennesker og dyr å komme frem.

Men det værste er at det skjer noe med dette saltet i potene til en liten hund når det er så kaldt. For det første så omdanner snøen seg til skikkelig knallharde isklumper som skjærer inn i potene, og det er skikkelig vondt - så vondt at jeg ikke klarer å gå før matmor har plukket de ut - noe som er særdeles vanskelig. For det andre kan en liten hudepote være litt sprukket og det kjempevondt å få salt i de sprekkene. Og selv om vi vasker saltet av med en gang vi er inne, må det slikkes og vaskes ganske lenge etterpå, noe som selvfølgelig gjør potene mine enda ømmere.
Og til sist må det jo nevnes at store mengder med salting ikke er spesielt godt for naturen heller.
Så når ingen har glede av det, kanskje vi skal salte litt mindre?
foto privat

Saltet og ryddet vei på Torshov

lørdag 14. februar 2009

Catwalk......

Jeg er ikke så opptatt av klær, men jeg har etter hvert bygd meg opp en ganske respektabel garderobe. Selv om jeg er en liten hund, er gudskjelov ikke matmor helt Paris Hilton. Men noen praktiske antrekk må jeg ha, og da er det jo fint at de både er praktiske og ser bra ut: Her kommer da første av en serie motereportasjer:
foto privat

Her er jeg med en genser i ren Alpaca ull, håndlaget i Peru. Håndvask eller må renses (jada, jada....hund med klær som skal renses....) Kvaliteten er tynn og derfor god egnet en mild vinterdag - da fortinnsvis fordi pelsen er nytrimmet og tynn. Diskre mønster og en tett polohals gir antrekket et eksklusivt preg. Brukes mest ved finere anledninger. Pris: too much.

mandag 9. februar 2009

Vinter og snø

foto privat
Meg på vei nedover Akerselva

I dag har vi vært på tur oppover Akerselva. Det har kommet masse snø, og det er skikkelig morsomt. Det er vist ikke så ofte det er så mye snø i Oslo, så jeg må nok nyte det så lenge jeg kan. Om ikke lenge blir det slaps og regn igjen.......men i dag var det kjempefint. Litt kaldt, men det gjør ingen ting, så lenge jeg har en varm frakk. Og solen skinte fra skyfri himmel. Det er så fint at vi kun trenger å gå to minutter og så er vi er i en helt annen verden. Se bare på bildene, hvem skulle tro at dette var midt i byen? Her kan jeg løpe fritt, hilse på gamle og nye kjente. Base i snøen og kose meg. Etter 2 timer var jeg litt frossen og vi ruslet hjem. Først litt å spise så fyrte vi opp peisen. Det er bare deilig å varme seg foran peisen i en deilig myk seng etter en kjempeflott dag i parken. SNØ ER GØY!!

Foto Privat

lørdag 7. februar 2009

Æsj bæsj

Jeg har gitt matmor litt plass på bloggen min for å uttrykke seg (hun har jo ikke egen...):
"Vi har nettopp kommer hjem fra parken hvor vi er flere ganger om dagen - det er mange hunder som luftes der. Parken er veldig hyggelig, og brukes av mange - ikke bare de med hund. De fleste er veldig nøye med å plukke opp etter hundene sine, de fleste av oss trasker også lang ut i snøfonnene for å plukke opp. Vi ønsker nemlig at det skal være en park for alle. Men de siste ukene har det blitt betydelig mer hundedritt liggende rundt. Og ettersom det er fler som har regart på det samme, er det tydelig at vi har en eller flere nykommere i parken. Jeg kan ikke skjønne at det skal være så vanskelig å plukke opp, og det står søppelkasser rundt alle steder. Det er mange barn (og lekne voksne) som aker og leker i parken hele vinteren, og vi ønsker at de skal ha en trivelig tur i parken de også. Så oppfordringen er enkel: PLUKK OPP ETTER DEG!"

Matmor

søndag 1. februar 2009

Brrrrrrr utedo!

Først må jeg presisere at jeg egentlig synes at det er veldig gøy å være ute, men ikke alltid.......

Jeg er ganske lat om morgenen, ikke den første opp av senga kan man si. Jeg må strekke meg å våkne skikkelig før jeg skal på do. Ja, for jeg må UT på do. Du kan jo tenke deg. Her ligger jeg i verdens varmeste seng med dyne og greier (matmor merker ikke at jeg sniker meg opp når hun sover). Så, plutselig må jeg opp. Så er det på med en tykk ullgenser som klør litt. Det er litt kalt inne i forhold til senga, bare 20 grader. Så er det ut døra. Jeg vet hva som kommer så jeg setter meg på bakbeina med en gang. JEG VIL IKKE UT! Men jeg har ikke sjans, vil jeg ikke så skal jeg. Og så kommer sjokket: fra +20 til -22!! Det er kjempekaldt på beina, ikke bra. Jeg vegrer meg, setter meg på trappa og vil ikke gå. Kaldt! Matmor drar meg videre. Og så: Det er ikke så ille alikevel. Vi kommer oss greit rund kvartalet. Matmor fryser minst like mye som meg, en fattig liten trøst. Vi er ferdig med det vi skal. Inne venter deilig frokost og et fang å varme labbene på. Håper de fyrer på peisen senere. Det er lenge til jeg skal ut igjen.......